lauantai 25. toukokuuta 2013

Valmentautuminen!


Tässä on näitä ilosia ensilukuvuoden vaihtareita innostuneina vaihtoonlähtövalmennuksen loppumainingeissa!

Eilen oli siis valmentautuminen, josta mainitsinkin. Olin valmistautunut ottamalla epäilevän asenteen kaikkiin ryhmätoimiin ja kaikkiin sosiaalisuutta tai ryhmätyöskentelyä vaativiin juttuihin - tiedän, erittäin hyvän vaihtarin ominaisuus :D Noh, sitten kyllä päivän aikana kävi niin, että juuri ne harvat ryhmäjutut olivat niitä parhaita. Se ns. teoreettinen osuus oli mielestäni mielenkiintoinen, mutta osittain hieman tylsä ja pitkäveteinen. Samat asiat löytää nimittäin student handbookista, jota nyt taas ei tekisi mieli selailla ollenkaan, sillä monet asiat käytiin jo läpi. Parasta valmennusta oli kuunnella Yhdysvalloista tullutta Jimiä, joka toimii UPin amerikanpäädyssä, esimerkkihostmomia Texasista ja entisiä vaihtareita. Oikeiden ihmisten - jotka ovat siis itse olleet juuri tai usein samassa tilanteessa - suusta tulee sitä aitoa elämänkokemusta, mikä teki hostmomin ja entisten vaihtarien kertomuksista kaikista opettavaisimpia.

Ihan mahtavan päivästä teki myös nää ihmiset! Jalmarin (kuvassa vasemmalla) tunsin jo ennestään, tai siis tutustuin tänä lukuvuonna koulussa. Kaksi muuta olivat täysin uusia tuttavuuksia! Mikaelaa (vasen) vastaan olen pelannut kyllä jalkapalloa, mutta siitä on niin kauan, etten olisi osannut yhdistää ilman PePon mainintaa :D mutta ihan sikahienoa että Etelä-Karjalasta on muitakin :3 Olli kolmantena sitten uusi tuttavuus, Rellulainen. Miulle tuli ihan mahtava fiilis kun juttelin heidän kanssaan ja miulla oli ihan sikahauskaa! Olihan se oikeastaan odotettavissa; kaikki olemme samassa veneessä, vaihtoon lähdössä! Tämä todistaa sen miten tärkeää on liittyä koulun aktiviteetteihin yms. Yhteiset kiinnostuksen kohteet ja muut yhdistävät tekijät auttavat luomaan suhteita :3 Olisi kyllä ihan mahtavaa pitää yhteyttä muihin, näihin vaihtareihin vuoden aikana ja kysellä miten heillä menee. Olisi ainakin todellista vertaistukea, kaikki kutakuinkin samoissa tilanteessa!

Mutta kaikenkaikkiaan hienoa! Olisin kyllä voinut jäädä valmennukseen pidemmäksikin aikaa. Jimiä, hostmomia ja vaihtareita olisin kuunnellut pidempään ja Jimin, ja miksei hostmominkin kanssa olisi ollut kiva jutella. Ja varsinkin näiden tyyppien kanssa olisin kyllä vonut vielä jäädä sinne pihalle juttelemaan! :D Miulle tuli tän päivän jälkeen ihan sairaan hyvä fiilis. En muista milloin olin viimeeksi näin onnellinen! Päivä oli hyvä, ylitin itseni olemalla sosiaalinen >:) ja päivä oli kaunis ja kaikki oli hyvin, kai!

Joo, tästä tulikin tarpeeksi pitkä, joten painun yöunille ja kirjoittelen muista asioista, kuten valmistautumisesta esim. hostperheen tuliaisten muodossa sitten joskus taas :D

1 kommentti:

  1. Vähän ihanaa että oot saanu isäntäperheen!:)Toi perhe kuulostaa just kivalta! Mie vielä oottelen täällä..
    Kiva aina löytää näit vaihtariblogeja, tää ulkoasu on kiva:)
    käy kurkkaamassa miun blogiin ;D

    http://myundiscoveredworlds.blogspot.fi/

    VastaaPoista