torstai 5. syyskuuta 2013

First day of school.

Ahhhh :3 viimein se oli täällä, ensimmäinen koulupäivä nimittäin.

Heräsin - en kellooni, mikä ärsytti hetken - kiitos Reneelle joka koputti oveeni 18 yli 5 (ei 15 yli tosin kuten sovittiin). N. 15 yli 5 :'o kuinka aikaiseen. Noh, aikaiselle herätykselle oli syynsä vaikka koulumatkamme on vain parisataa metriä. Perheessä on perinne, että joka aamu ensimmäisenä koulupäivänä otetaan kuva portilla ja mennään downtowniin aamiaiselle. Noh, mie ehin aamulla hyvin käymään suihkussa ja pukeutumaan, olin eka valmiina! Christina heräsi vasta 5:45. Eilispäivänä ja tänäaamuna Christina on valittanut koulusta, mutta häntä oli myös kiva kiusata asiasta :D Ehkä siis kaikilla muilla paitsi Christinalla oli hauskaa. Aamupalalla söin pannukakun (lähes kokonaan) ja hash brownin - niihin ihastuin tänne tultuani.

Sitten kun oli aika mennä kouluun, alkoi hieman jännittää ja siirryin samaan tikaan missä Christina oli, eri syystä vain. Eka tunti oli englantia, ja heti ryhmätyöskentelyä. Siinä ryhmässä ei ollut ainakaan ketään joka ottais kunnolla johtajan roolin tai olisi uskaltanut nähdä hirveästi vaivaa kyseisen tehtävän tekemiseen. Olisi ehkä itse pitänyt mutten uskaltanut XD nojoo. Se oli ihan kiva, paitsi ettei saatu kirjoja :<

saatiin uudet lukkarit, tässä miulla on jopa oikeet kurssit.
Toinen tunti oli historiaa, olin ylpeä itsestäni että ehdin hyvin tunnille, ehdin jokaiselle päivän tunnille ;) Sitten tuli pieni ihmetys: noustaan ylös ja lausutaan joku juttu (jota en vielä siis muista tosiaankaan xD) ja monet laittaa käden rinnalle yms. Eli joka aamu toisen tunnin alussa. Se tuntuu oudolle tällaisesta suomalaisesta, joka on asiasta etukäteen lukenut, muttei koskaan kokenut. Muuten tunti meni ihan hyvin (paitsi huomasin ettei minulla ole vihkoa mistä saisi irtopaperia, ja huomasin että tulen tarvitsemaan sitä). Vaikken suomessa ollutkaan erityisesti historiaihminen (yläasteella, lukiossa kyllä) Amerikan historia kiinnostaa paljon.

3. period oli fysiikkaa. Lempiaine :3 Opin uutta asiaa jo ensimmäisellä tunnilla, en nimittäin ennen ollut tarvinut piin määrittämisen kaavaa. 2 asiaa jäi tunnilta hieman tökkimään. Ensinnäkin tunnilla käytetään paljon enemmän likiarvoja kuin suomessa, 10 kelpaa gravitaatiovakioksi, vaikka suomen lukioissa vaaditaan 9,81. Itse olen hirmutarkka tuollaisten kanssa, joten siksi se hieman nyppii. Toiseksi tajusin että haluaisin ehkä tehdä ryhmätyöni itse, koska mitä nyt seurasin viimetunnilla ryhmäni työskentelyä, se ei ollut kovin tarkkaa. Tässäkin on se ongelma että minä painotan siihen tarkkuuteen enemmän kuin nämä täällä. Ja opettaja sanoi että suhteiden luominen on tärkeintä että hänkin muistaa collegesta vain kurssikaverinsa. Jaa, miusta jos tulee  fysiikan opettaja niin ajattelin muistaa muutakin :D

Kuoro oli ihan kivaa. Miulla ei oo siitä vielä kunnon kuvaa, mutta ainakin vielä pelottaa mitä siitä tulee. Ja tuntuu että ihmiset jotka ei välttämättä osaa kunnolla laulaa tietää musiikista enemmän ja on ainakin itsevarmempia. Jotkut siellä sitten kuulostaa oikeasti tosihyvälle ja on itsevarmoja ja vetää mitä vaan. Joten great..

Sitten oli lounastauko. Miulla oli omat eväät joten menin vain commonseihin syömään evääni. Juu, tein eilen illalla eväsleivän ja tänäaamuna pakkasin lounaani.  Otin omenan, leipää, keksejä, Caprisun-nimellä esiintyvää juomaa - mehua tai jotain, välipalapatukan ja vettä. Kävi ilmi etten tarvinnut kaikkea lounastauolla, mutta söin sitten välipalaksi loput. Keksit on kyllä hyviä. Söin muuten lounaan Thaimaalaisen vaihtarin kanssa joka on kanssani samalla kuorokurssilla.


 Sitten syötyäni suuntasin D-rakennukseen kohti matikantuntia, minulla oli aikaa reilusti ja ehdin käydä vessassakin, muuten täällä ei oikein ehdi. Aulassa näin tämän:

päivän paras xD
 Hmh, matikka. Ainoa aine mistä saatiin tänään jo kirja. Ja voi veljet miten ihanasti se painaa. Ja sisältä näyttää yhtä tylsälle kuin suomen lukion matikankirjat. Phyh. Mutta onneksi aluksi matikantehtävät olivat yksinkertaisia. Sentään :D


 Viimeisenä foods and nutrition. Huomasin päivän aikana (kuten myös tällä tunnilla) kuinka opettajat täällä toimivat. He saattavat naureskella säännöistä ''voitte olla myöhässä vaikka parkkeerauksen tai starbucks-jonon vuoksi -'' , mutta silti he sanovat perään ''- mutta ette silti ole myöhässä tunnilta.''. Tunneilta ei myöhästytä, ei ole mitään syitä. Muttajoo, foods and nutritionin tunti oli erittäin kehittävä. Alla työn keskeneräinen muoto.


Melkein jokaisen aineen tunnille pitää palauttaa lappu.

 Juu, oli ihan kivaa, odotan pääseväni kouluun taas. Odotan kyllä paljon muutakin. Muttajoo, uniaika :3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti